Husmødre i unikt badminton-fællesskab siden 1973: “Bare alle dage var en tirsdag”

Sammenhold og rendyrket tøsehygge. “Husmor-badminton” i Ølstykke er blevet en livsstil for Gerda, Hanne og alle de andre

 

Der er kaffe på kanden og fødselsdagssang for 80-årige Annie.

Det er tirsdag morgen, og stemningen er på sit højeste i cafeteriet i Ølstykke Badmintonhal.

Her holder klubbens “husmødre” til. Det har de gjort siden 1978, hvor hallen blev bygget, og før det spillede de deres hygge-badminton i Ølstykke Hallen lige ved siden af.

- Det var dengang, hvor vi fik passet vores små børn, mens vi spillede i hallen. Nu er børnene blevet voksne og har selv fået børn, men vi er her stadig. Det er fantastisk og sjovt at tænke på, siger 84-årige Gerda Nielsen, der har været med på husmor-holdet helt fra starten.

- Jeg spiller ikke mere. Det stoppede jeg med for ti år siden, men nu er jeg passiv medlem og kommer herop den første tirsdag i hver måned, hvor vi mødes til morgenmad og kaffe, inden de andre går ned og spiller. Jeg kan simpelthen ikke undvære det. Vores fællesskab er helt unikt, og holdet har givet mig venskaber for livet, siger Gerda Nielsen.

Snakken går lystigt i lokalet, hvor der bliver skålet og fortalt røver-historier, mens holdets formand Vinnie Jørgensen deler praktiske informationer ud.

- Annette har fået ny hofte, men hun kommer snart, lyder det fra Vinnie Jørgensen, som også når at byde tre nye spillere velkommen, inden hun tager en tår kaffe og gør status over holdets forfatning.

- Før i tiden var vi rigtig mange. Jeg kan huske, at da jeg startede som formand i 1990, var vi oppe på 150 medlemmer. Det var helt vildt, og vi var også til flere turneringer. I dag er vi 45 medlemmer, hvoraf de 29 spiller, mens de resterende er passive medlemmer. Vi kunne godt tænke os at være flere, og vi gør os vores bedste for at tiltrække nye, for når først de kommer herned, så bliver de hængende, siger Vinnie Jørgensen, som er helt på bølgelængde med Gerda Nielsen i forhold til holdets stærke fællesskab.

- Det er egentlig svært at beskrive, for det skal mærkes. Vi har et forrygende sammenhold. Det kommer ikke kun til udtryk gennem badminton hver tirsdag morgen, men også til vores sociale sammenkomster som julefrokost og kroture. Vi er gode til at passe på hinanden og hjælpe folk igennem sygdom og andre udfordringer. Det er noget særligt, og det vi har kan man ikke få i et fitnesscenter. Det er helt sikkert, siger Vinnie Jørgensen.

- Det er noget af en hønsegård ikke, spørger en spiller og slår en latter op, men den klassiske hold-jargon er netop én af styrkerne hos de lokale husmødre.

- Vi har det bare så herligt sammen. Det er tøsehygge på højeste plan, og ingen af os kan lade være med at kommer herned. Hallen er blevet vores andet hjem, og jeg sidder ofte og venter på det bliver tirsdag, siger 78-årige Hanne Jarberg, der stadig spiller badminton på holdet.

- Jeg spiller så længe jeg kan, og når det er slut, så bliver jeg passiv medlem som flere af de andre, siger hun.

Kaffen og morgenbrødet er fjernet fra bordene. Nu er det tid til badminton i hallen, og selvom tempoet ikke længere er det højeste, så er humøret intakt hos de glade husmødre.


Artikel fra Lokalavisen Egedal d. 29. december 2023

Kenneth Tanzer, Journalist 

sn.dk

Redaktion: Lokalavisen Egedal

Askelundsvej 2, 3600 Frederikssund